MGB Consulting

Loopbaanbegeleiding

U wilt meer zicht krijgen op uw loopbaan en groeimogelijkheden?

MGB consulting zorgt ervoor dat u of uw medewerker meer zicht krijgt op eigen kwaliteiten, drijfveren en mogelijkheden met betrekking tot hun loopbaan en dat zij hun individuele kwaliteiten beter kunnen benutten. De vragen zijn vaak geschikt voor:

MGB consulting biedt op het gebied van loopbaanbegeleiding het volgende programma aan:

Loopbaan coaching/ re-integratie

Voor een baan die ťcht bij u past

Veel mensen doen dingen om redenen buiten zichzelf: omdat anderen het vragen, omdat het zo hoort, omdat ze het zo gewend zijn, omdat het meer geld oplevert, etc. Het is niet verwonderlijk dat ze in een functie terecht komen die hen moeite kost en geen energie oplevert.

Als u de energievreters en de energieleveranciers in uw leven kent en door hebt wat uw motor doet draaien, kunt u een baan kiezen die 'goed' voor u is.

MGB consulting helpt u onderzoeken wat bij u past, zodat uw werk meer energie oplevert dan het kost. Ze helpt u vast te stellen wat u in de kern beweegt. Als u dat weet begrijpt u ook waarom u in sommige functies niet gelukkig bent en in andere wel. Zo kunt u zelf bepalen wat 'goed' voor u is en aan welke criteria uw (nieuwe) werk moet voldoen.

Los van de dagelijkse routine ontdekken we wat er achter uw gedrag schuil gaat:

De antwoorden op deze vragen maken de weg vrij om uw doel te bereiken, in goede harmonie met uw omgeving.

Een voorbeeld van een loopbaantraject bij MGB consulting Consult bestaat uit drie fasen:

  1. Onderzoek wie u bent en wat u wilt
  2. Belemmeringen opheffen, drempels slechten
  3. Planning en actie - dromen, durven, doen

Werken is vooral samenwerken

Als u werk zoekt dat bij u past, is het niet alleen belangrijk te kijken naar wat u wilt, wat u kunt en wat u inspireert. Het is net zo belangrijk te onderzoeken met wat voor soort mensen u het liefste werkt, wie u tot het beste resultaat stimuleert en bij wie u opbloeit. Als u dat weet kunt u kiezen voor een omgeving waarin u effectief bent. Dan kunt u moeiteloos het onderste uit de kan halen en komen al uw kwaliteiten aan bod. Daar heeft u niet alleen zelf profijt van maar ook uw (nieuwe) werkgever.

De coaching en begeleiding van MGB consulting is 'mensenwerk'. Ik besteed vooral aandacht aan wie u bent in uw relatie met anderen en in welke omgeving u met al uw kwaliteiten optimaal tot bloei komt. Het vraagt in eerste instantie dat u inzicht krijgt in uzelf en in uw sterke en minder sterke kanten. Op basis daarvan gaan we verder met de dingen die voor u prioriteit hebben. Als voorbeeld:

Waar u ontdekt dat uw relationele vaardigheden bijgespijkerd moeten worden om goed te functioneren, ondersteunt MGB consulting u totdat u dat kunt. Dat is niet alleen nuttig voor het vinden van nieuw werk bij het solliciteren, brieven schrijven, gesprekken voeren, netwerken, onderhandelen e.d.), maar ook als u eenmaal in uw nieuwe functie zit en u bijvoorbeeld voor uzelf moet opkomen, een lastige situatie tegenkomt of als u anderen wilt overtuigen van uw ideeŽn.

Door de extra aandacht voor de relationele kant van werken vergroot u uw kansen op prettig werk ook op de langere termijn.